Στο Φίλιον, σε ένα από τα κλασικότερα καφέ, αλλά και στέκια της
Αθήνας έχουν ξεκινήσει κάθε Δευτέρα για τη χειμερινή σεζόν παρουσιάσεις
που αφορούν λογοτεχνία, ποίηση, τέχνες.
Μια Αμφίπολη στο Διδυμότειχο. Συγκλονίζει η δύναμη του αρχαίου ελληνικού κάλλους
Άλλη μια απόδειξη της συνέχειας του Ελληνισμού έρχεται από την Θράκη. Δίχως τέλος είναι ο αρχαιολογικός πλούτος της χώρας οι πρόγονοί μας φρόντισαν να αφήσουν τα ίχνη τους σε κάθε γωνία της ιερής ελληνικής γης για να ρεζιλεύουν οποιονδήποτε αμφισβητία εξωτερικό ή εγχώριο.
Σεμινάριο επιμόρφωσης, στο οποίο την επιστημονική επιμέλεια θάχει η εικαστικός Ελένη Πολυχρονάτου με θέμα: Περιβαλλοντική Τέχνη-Θεωρία και Εφαρμογή, η λειτουργία της τέχνης στα οικοσυστήματα και τις κοινωνικές δομές ξεκινάει τις επόμενες μέρες.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε:
Η έκθεση ιδεών έχει χάσει -ειδικά τα τελευταία χρόνια- το δημιουργικό της χαρακτήρα και έχει φορέσει ένα μανδύα ανίας, απάθειας και άγχους. Οι μαθητές γράφουν για να γράφουν, χωρίς να δημιουργούν και χωρίς να οργανώνουν τις σκέψεις τους με τρόπο κατανοητό. Το γνωστικό τους υλικό είναι τετριμμένο, ενώ ο τρόπος σκέψης και γραφής τους μηχανικός και μονοδιάστατος. Η έκθεση είναι και έκφραση, δηλαδή δεν είναι μόνο ''τι λέμε αλλά και πως το λέμε'', αποφεύγοντας να ωραιοποιήσουμε και να εξιδανικεύσουμε τα πράγματα, αλλά απεναντίας σκοπός μας είναι να τα βάλουμε στη σωστή τους βάση και να τα παρουσιάσουμε με τρόπο ωραίο, δηλαδή σωστά.
Ένα παιδί που ήταν να μη γεννηθεί, μια συμφωνία που μόλις έγινε έπρεπε να ξεχαστεί αμέσως και ένας φίλος που δεν θυμόσουν ότι τον είχες και σε ακολουθεί όπου και αν πας...