Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η ιστορία ενός Έλληνα μετανάστη

 Διαβάζω και βιώνω πολλά τα τελευταία χρόνια. Ιστορίες ανθρώπων που παλεύουν να βρουν στόχους, που ψάχνουν τρόπους να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, που φοβούνται έστω να ονειρευτούν ή να ελπίσουν. Ο τρόπος που διαχειρίζομαστε τις αντιξοότες, τις δυσκολίες και τα σκαμπανεβάσματα της ζωής είναι αυτός που έχει σημασία.
Γιατί η τελική έκβαση των πραγμάτων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτόν τον τρόπο. Διαχείριση είναι η μαγική λέξη. Πως τα διαχειριζόμαστε. Μπορεί λοιπόν για κάποιους να είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα διαχειριστούν, να πάρουν αποφάσεις, να σηκώσουν την ευθύνη του ρίσκου, να αντέξουν το άγχος, την αμφιβολία, την πίεση. Για κάποιους - ελάχιστους θα έλεγα -  να είναι είναι εύκολο. Και για κάπιους, να είναι μεν εξαιρετικά δύσκολο, αλλά να τροφοδοτούν τον εαυτό τους με τα κατάλληλα κίνητρα για να το κάνουν. 

Αναδημοσιεύω την ιστορία ενός έλληνα ψυχολόγου, του Στέφανου Λίβου, που πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει στην Αγγλία. Συγκινητική κατά τη γνώμη μου αλλά παράλληλα αληθινή και σκληρή. Διαβάστε την ιστορία στην προσωπική ιστοσελίδα του Στέφανου.

Αυτό που μου υπενθύμισε είναι ότι δεν έχει τόση σημασία πολλές φορές τι είναι αυτό που ζεις αλλά το που επιλέγεις να κάνεις το focus για να διαχειριστείς την καθημερινότητα σου, τη ζωή σου, το μέλλον σου. Και φυσικά να τολμάς να κάνεις όνειρα, ακόμα και αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου...

Σε ευχαριστώ  Στέφανε για την άδεια να αναδημοσιεύσω την ανάρτηση σου

Γράφει η Βάλια Παυλίδου - Ψυχολόγος 
Πηγή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου